Најновије

ТЕНЗИЈЕ НА КОСОВУ: Протести због снимка који показује корупцијску аферу Хашима Тачија!

ПРИШТИНА - Косовске грађанске иницијативе организовале су данас протест у центру Приштине након што је портал Инсајдери почео да је објављује аудио снимке прислушкиваних разговора челних људи владајуће Демократске партије Косова председника Хашима Тачија.

Шиптари устају за своје циљеве... (Фото: ЈуТјуб)

Наводи се да је неколико стотина људи протестовало против "корупције и мешања у рад државних институција". 
Они су се окупили на тргу Захира Пајазитија одакле су прошетали до зграда Председништва и Владе Косова, где су емитовали снимке прислушкиваних разговора које је досад објавио портал Инсајдери.
Н1 преноси да је један од организатора протеста Имер Мушколај рекао је да су "грађани одувек знали како Косово функционише под тренутном владајућом елитом, али да прислушкивани разговори сада представљају и материјални доказ за то". Он је рекао да ће се наставити са протестима, и да очекује да ће се још грађана придружити у борби против “криминалних структура”.
Косовска полиција саопштила је да је на протесту било 150 људи, а Н1 преноси да организатори протеста иронично поручују да полиција очигледно има посебне методе рачунања.
Н1 подсећа да је прислушкивање Адема Грабовција, шефа посланичке групе ДПК у Скупштини Косова, наложио Еулекс, који је водио истрагу против њега у време док је Грабовци био озаменик министра саобраћаја владе у Приштини. Наводи се да је Грабовци путем телефона својим сарадницима издавао наређења ко ће бити запослен у косовској полицији, ко на универзитету и шта ће радити судови и тужилаштво.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА