Најновије

ВУЋИЋ ДОНОСИ ОДЛУКУ О МИНИСТРИМА: Зорана и Антић се намећу премијеру!

Србија броји последње дане до формирања новог кабинета премијера Александра Вучића, али још се не зна њен комплетан састав, а, како „Ало!” сазнаје, лидер напредњака ће своју коначну одлуку о министрима, као и броју ресора који ће поверити Социјалистичкој партији Србије донети у минут до дванаест или тачније пред саму седницу ГО и Председништва Српске напредне странке.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Ипак, два министра решила су да искористе ове последње, рекло би се, сате пред Вучићеву одлуку и да се наметну премијеру да их и даље „користи” на истим позицијама.
Министар рударства и енергетике Александар Антић и министарка саобраћаја Зорана Михајловић јуче су у обављању својих дужности, јер су још министри Владе у техничком мандату, истрчали са плановима, а из њихових изјава могло би се наслутити да ће они и даље остати на својим местима.
Тако је потпредседник СПС-а Александар Антић, који важи за човека у ког премијер Вучић има велико поверење када су у питању кадрови социјалиста, јуче је најавио скорије усвајање измена Закона о рационалном коришћењу енергије и помоћ српским рударима, као и нову систематизацију у ЕПС-у.
- До краја марта 2017. имаћемо уређену нову системизацију и мапираћемо делове ЕПС-а у којима имамо вишкове, као и делове где имамо мањкове. Док не направимо такву комплетну слику која није само прича, нећемо имати проглашавање технолошких вишкова - казао је Антић.
Функционер СПС-а Александар Антић изјавио је да је оптимиста и да верује да ће резултат разговора лидера те странке и ЈС-а са мандатаром Александром Вуцичем бити договор о наставку сарадње и у новој влади.
- Током данашњег и сутрашњег дана председник СПС-а Ивица Дачић и лидер ЈС-а Драган Марковић Палма имаће разговоре са мандатаром и председником СНС-а Александром Вучићем и лично имам дозу оптимизма и верујем да ће резултат тих разговора бити наставак сарадње и део одговорности које ће наша коалиција преузети у новој влади - рекао је он.
- Данас и сутра ће се ти елементи операционализовати, наредних неколико дана ће све стране имати своје страначке органе на којима ће се доносити одлуке и средином идуће недеље очекујемо да ће се ући у процедуре и да ћемо имати премијера у парламенту са експозеом и саставом Владе пред посланицима - каже Антић.
И министарка саобраћаја Зорана Михајловић, која је више пута рекла да очекује да остане министар у Влади, јуче је на састанку са шефом канцеларије ММФ-а у Србији Себастијаном Сосом, којег је упознала са приоритетима Владе Србије у ресору Министарства саобраћаја и инфраструктуре за наредни период, најавила наставак добре сарадње, чиме је јасно ставила до знања да остаје и даље у свом ресору.
Према сазнањима, премијер Вучић је фокус свог рада базирао на сређивање свог експозеа, а коначну одлуку о именима министара и броју министарстава које ће припасти социјалистима донеће у дану одржавања седнице ГО и Председништва странке, које би требало према најавама да се одрже за викенд.
Мандатар Вучић је раније најавио да ће седница Скупштине Србије на којој ће се расправљати о избору нове владе бити одржана до 11. августа и да ће о уласку у Владу разговарати са СПС-ом.
Број министара остаје исти!
Нова влада Србије имаће исти број министарстава као и претходна, то је индиректно најавила председница Скупштине Србије Маја Гојковић. „Нема говора о измени Закона о Влади, јер тако нешто премијер није упутио парламенту”, рекла је председница српске скупштине. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА