Најновије

Американка понизила Рускињу на постољу па се извинила, али јој је ова фантастично одговорила!

Иако је успела да освоји медаљу у финалу трке на 100 метара прсно, руска пливачица Јулија Ефимова неће у најбољем сећању имати Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Јулија Ефимова (Фото: Синхуа)

Она је једна од спортиста којима је Суд за спортску арбитражу дозволио наступ на Играма, иако је била на листи оних којим следује суспензија због наводног системског допинга у Русији.
На пливалиште је сваки пут дочекана звиждуцима.
Ефимова је у каријери два пута пала на допинг тесту. Први пут је суспензију од 16 месеци одслужила од 2013. године до фебруара 2015, а такође је ове године била у групи оних спортиста који су пали на супстанцу мелдонијум, исту ону која је коштала руску тенисерку Марију Шарапову.
У финалу јој је измакло злато, а четворострука светска шампионка је врло емотивно говорила пред новинарима после церемоније. Она тврди да је стрес поводом руске допинг ситуације утицао на њену форму, и да није пружила свој максимум. – Последњих неколико недеља биле су јако тежак период за мене. Не сећам се када сам последњи пут спавала дуже од четири сата. Искрено, не знам ни како сам успела да се пласирам у финале. Освајачица златне медаље Лили Кинг била је једна од оних која је прозивала Рускињу, назвавши је допинг преварантом, а у свом интервјуу јој се извинила зато што се није руковала са њом током доделе медаља. – Да сам на Јулијином месту, не бих волела да ми честита неко ко није лепо говорио о мени. Па, ако је желела да јој честитам, извињавам се. Одлично је пливала – рекла је 19-годишња Кингова, која је први пут наступила на Играма. Ефимова не жели да тај поступак анализира, већ је додала да би “спортисти морали да остану ван политике”. – Мислила сам да је Хладни рат давно завршен. Зашто га опет покрећемо кроз спорт – истакла је Рускиња. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА