Најновије

ШЕШЕЉ: Дачић агент ЦИА, служба га уценила геј афером!

Лидер СПС Ивица Дачић је агент ЦИА, која га држи у шаци због геј скандала, наводи се у сведочењу оперативца МУП, објављеном у књизи председника СРС Војислава Шешеља „Досманлије као нови јањичари“.

Вијислав Шешељ (Фото: СРС)

Према том документу, америчка обавештајна служба је Дачића током деведесетих година приморала на сарадњу након што га је уценила компромитујућим документима о његовим хомосексуалним склоностима.

Доушник Америке

Шешељ је у тој књизи објавио исказ службеника МУП Србије, који наводи да је Ресор државне безбедности (РДБ) МУП Србије располагао сазнањима да је Дачић, у то време члан Главног одбора СПС, почетком деведесетих постао доушник Американаца. У књизи под називом „Досманлије као нови јањичари“ Шешељ је објавио извештаје које су му током деведесетих наводно дотурали припадници разних српских тајних служби, а у једном, оном од 18. новембра 1993, објављен је и део о Дачићу, уз напомену „Веза: МУП Србије“. „Располажу и податком да је Ивица Дачић, члан ГО СПС, повезан са ЦИА, да га је ова служба придобила на компромитујућој основи, јер располаже документацијом о његовим хомосексуалним активностима, што проверавају“, наводи се у сведочењу „везе“ из МУП. У том спису стоји још да је РДБ добио налог да открије везе страних обавештајних служби с политичарима, државним функционерима и војним официрима. Занимљиво је да се као страни агент, и то британски, наводи чак и Шешељ. „РДБ МУП Србије је дошла до податка да је председник СРС др Воја Шешељ повезан с енглеском обавештајном службом, да су га придобили на компромитујућој основи. Процењује се да је под утицајем енглеске службе направио све досадашње потезе према појединим руководиоцима и Влади Србије, што покушавају да провере оперативнм ангажовањем“, стоји у делу за Шешеља, али се не наводи о којој „компромитујућој основи“ је реч. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА