Најновије

УЗАЛУД УТРОШЕНЕ МИЛИЈАРДЕ: Понос морнарице Сједињених Држава поново не ради

ВАШИНГТОН - Свега два дана након што је америчка морнарица објавила да је дошло до трећег квара на супер-вредним борбеним бродовима најновије генерације, догодио се и четврти.

"USS Coronado" (Фото: navy.mil)

Разарач "USS Coronado" био је на путу ка својој бази Перл Харбор на Хавајима када је претрпео "значајан инжењерски квар", како је наведено у саопштењу Америчке морнарице. Речено је да ће се више детаља знати када буде извршена детаљна инспекција по повратку брода у луку.

Америчка морнарица је у понедељак саопштила да је до квара дошло и на другом разарачу "USS Freedom", коме је оштећен мотор након што је морска вода продрла у систем у ком се налази уље и тако изазвала рђу у дизел мотору.

Ови инциденти значи да је за сада четири од шест ратних бродова који су најављени као "понос америчке морнарице" доживело озбиљне и необјашњиве механичке кварове у последњих девет месеци.

Недавно је и "USS Gerald Ford", најскупљи примерак америчке "флоте будућности", доживео велики квар у систему наоружања. Како за сада ствари стоје, упркос томе што Пентагон троши све више милијарди, бродови се све више кваре. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА