Најновије

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА О РЕФЕРЕНДУМУ: Остајемо уз наш народ у Републици Српској

БЕОГРАД - Премијер Вучић је, након састанка државног врха Србије са највишим званичницима Републике Српске, рекао да ће Србија увек остати уз Републику Српску.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

- Без обзира на различито сагледавање политичких последица референдума које смо на састанку изнели ми из Србије и политички представници Срба из РС, могу само да поручим да ће Србија увек бити и остати уз наш народ у Републици Српској - кратко и јасно је после састанка поручио председник Владе Србије Александар Вучић.
Поновљени ставови да се Србија неће мешати ни оспоравати одлуке које ми донесемо, каже Додик и истиче да је састанак био конструктиван. Премијер и председник Николић су се данас састали са чланом Председништва БиХ Младеном Иванићем, председником РС Милорадом Додиком, председницом Владе РС Жељком Цвијановић и председником Српске демократске странке Младеном Босићем, како би разговарали о ситуацији која је настала око најављеног референдума о Дану Републике у РС и реакција међународне заједнице. Након састанка издато је заједничко саопштење у којем се наводи да председник Николић и премијер Вучић неће подржати одржавање референдума у Републици Српској, али и да неће утицати на одлуке представника власти у РС. "Србија ће без обзира на одређен разлике у виђењима ситуације у региону, увек подржати спрски народ, грађане РС и њене инситуције", наводи се у саопштењу. Председник и премијер су осудили организоване напада који из појединих земаља региона стижу против Републике Србије и српског народа, као и "лицемерно ћутање и правдање лажних симетрија и равнотежа".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА