Најновије

АЛАРМАНТНИ ПОДАЦИ: Десет највећих корпорација на свету је јаче од 180 држава!

Десет највећих светских корпорација, укључујући Епл, Шел и Волмарт имају заједничку вредност већу него што износи БДП 180 од 193 државе на свету. Компаније попут Волмарта или Епла су финансијски моћније од Русије, Белгије или Шведске.

Корпоративизам (Фото: Синхуа)

Поред тога, 69 од 100 најјачих економских ентитета су сада корпорације, за разлику од држава које су то биле раније. Овај број је порастао за 6 само у последњих годину дана. Од 200 економских ентитета на свету, чак 153 су корпорације
САД, Кина, Немачка, Јапан, Француска и Велика Британија су шест најјачих економских ентитета, а њих прате Италија, Бразил и Канада.
- Огромна моћ корпорација је у сржи многих глобалних проблема, попут неједнакости и климатских промена – Рекао је Ник Дирден, директор организације „Global Justice Now“.
Кампања чије је седиште у Лондону улаже напоре да одржи притисак на британску владу током њеног рада у радној групи УН-а. Она је успостављена на иницијативу Еквадора како би се радило на осигуравању поштовање пуног спектра људских права од стране транснационалних корпорација.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА