Најновије

ЦИЉ ДОМИНАЦИЈА СВЕМИРОМ: Русија и Америка развијају авионе "шесте генерације"! (ВИДЕО)

САД и Русија раде на стварању борбених авиона "шесте генерације" - Американци имају програм "Следећа генерација авио-доминације", док су се Руси окренули авионима за летове у "ближи свемир".

Руси желе корак даље - контролу над свемиром зато раде на побољшању Сухоја (Фото: Синхуа)

У САД раде на проучавању перспективне тактике авионских борби и технологија које ће у будућности бити потребне за доминацију у ваздуху.
Бригадни генерал Алексис Гринкевич, који је учествовао у програму "Ваздушна супериорност 2030", у интервјуу за "Difence news" најављује нове "производе" за "крај 2020-их".
"Мислим да је реалан рок 2028. година. Уколико буде довољно инвестирано у кључне технологије, могли бисмо очекивати ​​неке иницијалне оперативне могућности од овог пројекта", наводи он.
Амерички стручњаци процењују да се доминација ратне авијације САД неће заснивати само на једној платформи, на пример на платформи ловачког авиона шесте генерације.
Највероватније, то ће бити нека комплексна "породица" различитих умрежених система. Американци већ раде на томе у Рајт Патерсону у Охају, а предвиђено је да се тамо истражују нове технологије и прецизирају захтеване карактеристике нових модела. Кључ успеха на том пољу биће истовремени рад на конструисању мотора и радио-електронске опреме авиона, као и оружја које ће затим бити интегрисано у ловце шесте генерације. Једна од карактеристика биће могућност пробијања непријатељске одбране и продирање на циљану територију, али ће нови авиони бити оспособљени да делују са веће удаљености . И Русија ради на шестој генерацији ловаца. Још у марту 2016. године командант Ваздушно-космичких снага Руске Федерације генерал-пуковник Виктор Бондарев открио је да раде на шестој, али да почиње рад и на "седмој генерацији" борбених авиона. Представник Уједињене корпорације за производњу авиона Владимир Михајлов верује да ће војни авиони шесте генерације полетети 2023. године. Саветник заменика генералног директора концерна "Радиоелектронска технологија" Владимир Михејев објашњава да ће авиони шесте генерације бити "свемирски и беспилотни". Другим речима, моћи ће летети у "ближи свемир" и имаће опције за управљање са пилотом и без њега. Према његовим речима, "једна од захтеваних карактеристика ловаца "шесте генерације" јесте могућност примене без пилота". Осим туга, "авион мора развијати хиперсоничну брзину, мора бити мултифункционалан и невидљив за већину радара и мора имати врхунске маневарске могућности". Независни војни стручњак Антон Лавров наводи да постоји огроман број проблема са хиперсоничним авионима. САД су у више наврата покушавале да тестирају авионе на хиперсоничном брзинама, али већина прототипова издржала је само неколико минута таквог режима лета, наводи он. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА