Најновије

Шницле у сосу од павлаке и сенфа

Иако на први поглед можда не звучи баш тако, верујте на реч да је ово једно од оних јела за које се слободно може рећи да је ” прсте да полижеш “.

Шницле у сосу од павлаке и сенфа (Фото: recepti.com)

Састојци:
600 г шницле (свињске, телеће...)
1 кашичица соли
1 кашичица бибера
1 кашичица мешавине зачина
2 кашичице сенфа
1 главица црног лука
2 дл млека
200 г киселе павлаке
1,5 кашика брашна
Припрема:
Шницле танко исећи и благо излупати чекићем за месо. Зачинити и премазати кашичицом сенфа. Оставити да одстоје најмање пола сата. Затим на загрејаном уљу припремљене шницле испржити са свих страна док благо не порумене, па додати ситно сецкану главицу црног лука и налити мало воде. Крчкати око 45 минута уз повремено додавање воде, док шницле не омекшају. У међувремену размутити брашно у хладном млеку, да нема грудвица, додати павлаку, кашичицу сенфа и мало соли и бибера, па све сјединити. Готове шницле извадити из тигања, па у исти додати мешавину млека, брашна и павлаке и мешати док не почне да ври. Потом вратити шницле и кратко кувати, најдуже минут, док се шницле не повежу са сосом. Служити топло уз прилоге и салату по жељи.
Извор: recepti.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА