Најновије

Погледајте реке крви на улицама Бангладеша! (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

Улице Даке, главног града Бангладеша, су се претвориле у реке крви након што су поплавне воде апсорбовале крв која потиче од жртвовања животиња за исламски празник Еид ал Адха.

Крв на улицама Даке (Фото: Јутјуб)

Хиљаде оваца, говеда и крава су заклане као део обележавања муслиманског празника, и како би биле традиционално подељење сиромашнима. Ипак, јака киша која је пала у уторак, комбинована са лошим градским системом за дренажу отпадних вода, резултирала је катастрофалним условима на улицама.
Фотографије и видео снимци који се брзо шире интернетом показују шокантне сцене у којима становници Даке покушавају да обављају своје свакодневне обавезе окружени рекама крви. Новонастали услови ипак нису зауставили људе да наставе са жртвовањима.
Кандкер Милатул Ислам, директор предузећа које се бави управљањем отпадом у овом граду је рекао да је прикупљање воде проблем који дуго времена оптерећује Даку, и да та компанија ради на решавању проблема.
Грађани су критиковали напоре надлежних да реше проблем. Са друге стране, медији и компаније су оптужили грађане да за жртвовање животиња користе локације близу својих кућа, уместо оних које су предвиђене за ову религијску активност.
Надлежни су обезбедили око 1.000 локација за жртвовање животиња. Међутим, упркос снажној кампањи која је грађане требала да усмери ка њима, то није уродило плодом. Овај празник је почео у понедељак а завршава се у четвртак.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА