Најновије

ПРЕДСЕДНИК ИЗНЕНАДА ПУТУЈЕ У РУСИЈУ: Путин диже Томи рејтинг

Тома иде у Русију како би подигао свој рејтинг пред изборе! Наиме, председник Србије Томислав Николић посетиће од 12. до 14. октобра Русију, где ће присуствовати отварању почасног конзулата наше државе у Санкт Петербургу, саопштила је јуче агенција ТАСС позивајући се на дипломатске изворе.

Путин и Николић (Фото: kremlin.ru)

- У Санкт Петербургу ће 12. октобра бити отворен Почасни конзулат Републике Србије. Његовом отварању присуствоваће председник Србије Томислав Николић - рекао је саговорник агенције. Извор је навео да ће током предстојеће посете српски председник посетити низ изложби, као и да састанак са председником Русије Владимиром Путином није планиран.
Коментаришући то што ће наредног месеца актуелни шеф државе отпутовати у Русију, политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да то није нимало случајно. Он додаје и да Николић то ради како би подигао свој рејтинг јер се председнички избори ближе, а он још не добија подршку СНС-а за своју кандидатуру.
- Не верујем да је Николић у позицији да у Русији тражи подршку за председничке изборе, али ће ова посета бити у функцији његове промоције у Србији. Председник је у последње време постао знатно активнији и то његово појачано деловање, како међународно, тако и унутрашње, и те како има везе са приближавањем председничких избора. Он сада по сваку цену настоји да подигне свој рејтинг.
Николић због тога одлази и у Русију, полазећи од тога да се обраћа наглашеније националној циљној групи. Да му је циљ да оде у Русију и тражи да га подрже на председничким изборима, радио би то на неки други начин, а не тако јавно. Верујем да његова појачана активност, од посете кинеског председника, преко одласка на Олимпијске игре, до овог сада, служи да би подигао свој рејтинг - каже Анђелковић. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА