Најновије

РУСИЈА УПОЗОРАВА: САД да утичу на групе које кршšе примирје у Сирији!

Русија је позвала САД да утичу на неке од оружаних група у Сирији које одбијају да прекину борбу против владиних снага, наводећи да њихове акције ометају заједничке напоре Москве и Вашингтона да покрену мировни процес у Сирији.

Примирје у Сирији се углавном поштује у граду Алеп (Фото: Синхуа)

"Ми снажно позивамо све оне који имају утицаја на ове прекршиоце примирја, првенствено америчку страну, да се коначно позабаве својим клијентима", наводи се у саопштењу руског министарства спољних послова, преноси Ројтерс.
"Не би се смело дозволити да њихове очекиване провокативне акције осујете шансу за повратак политичком решењу сиријске кризе", додаје се.
Неке од тих група отворено кажу да не желе да се дистанцирају од Џабхат Фатах ал Шама, групе која се раније звала Нусра фронт, наводи руско министарство.
Примирје у Сирији које је договорено уз посредовање Русије и САД се углавном поштује у граду Алеп, саопштила је руска војска.
Русија је упутила опрему за извиђање и надзор артиљерије у Алеп како би могли да се прате покушаји кршења примирја, саопштио је високи званичник руског Министарства одбране Виктор Позникир, преноси Ројтерс.
Снаге сиријске владе су обуставиле ватру осим у подручјима где се боре против ИД и Нусра фронта који је сада променио назив у Џабхат Фатах ал Шам.
Русија је истовремено саопштила да су побуњеници прекршили прекид ватре 23 пута, преноси АФП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА