Најновије

ПУТИН УПОЗОРИО АМЕРИКАНЦЕ: Терористи користе примирје у Сирији да се прегрупишу!

Терористичке групе које су требало да буду мета заједничких руско-америчких напада, користе текући прекид ватре како би се прегруписале, изјавио је председник Путин.

Владимир Путин (Фото: Кремлин.ру)

“Сложили смо се да ће Фронт Ал-Нусре и сличне групације бити одвојене од тзв. здравих опозиционих фракција, и да ће нам бити предочено где се ове друге налазе. Али оно што данас видимо није сепарација здравог дела опозиције и терориста. Ми видимо терористе који покушавају да се прегрупишу”, рекао је Владимир Путин новинарима.
Москва и Вашингтон су се прошле недеље договорили да ће утицати на Владу Сирије и такозване умерене побуњенике да обуставе ватру у ратом разореној земљи. Иако се насиље донекле умањило, кршење примирја је готово свакодневно.
Русија се неколико пута пожалила да САД не поштује споразум и не престаје са мешањем наоружаних група које заиста желе мир у Сирији и оних који желе наставак сукоба.
Америка је, с друге стране, оптужила Русију да не притиска довољно званични Дамаск како би омогућио хуманитарни приступ Сирији. Сиријска влада наводи опасност гранатирања од стране одметнутих група побуњеника, као разлог зашто се хуманитарним конвојима не дозвољава слободан пролаз.
Путин је рекао да се Москва ипак нада да ће овај покушај помирења у Сирији бити успешан.
“Више смо позитивно него негативно настројени, и очекујемо да америчка администрација испуни своја обећања,” закључио је Путин.
Две нације су у сукобу око још једног кључног питања. Москва каже да би услови руско-америчког споразума требало да буду јавни и озваничени резолуцијом Савета Безбедноси УН-а. Вашингтон пак инсистира да услови остану тајни, тврдећи да ће у супротном примирје бити угрожено. Извор: Правда/Rt.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА