Најновије

НИСУ САМО АМЕРИКАНЦИ: Још једна земља учествовала у маскару на Деир Ез Зору

Министарство одбране Аустралије признало је да су њихови авиони учествовали у нападима на позиције сиријске армије у близини Деир Ез Зора, узрокујући десетине жртава.

Илустрација (Фото: viationspectator.com)

Аустралија је изразила саучешће породицама погинулих војника и најавила да ће понудити пуну сарадњу у преиспитвању инцидената.
"Аустралијски авион је био у групи бројних других авиона који су учествовали у операцијама Коалиције," стоји у изјави Минстарства одбране.
"Аустралија никад не би намерно гађала јасно означену сиријску војну јединицу или активно подржала Исламску Државу. Изјављујемо саучешће породицима свих сиријских војника који погинули или повређени у овом инциденту."
Толико су очигледни били напади на Армију Сирије, да су чак и отворени противници Асада у аустралијским медијима признали да је акција била намерна, и тиме потврдили став званичне Русије.

Аустралија је једна од многих земаља које учествују у ваздушним нападима Коалиције у Сирији, који се одвијају без координације са Дамском. Шта је био циљ напада на САА прочитајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА