Најновије

ПРОЦУРЕЛИ ТАЈНИ ТРАНСКРИПТИ: Напад 11. септембра нардеио саудијски краљ, САД ћутале!

Оптужени за прављење бомби за Ал Каиду рекао је у Гвантанаму да верује да је члан саудијске краљевске породице хтео да га регрутује пре 11. септембра. Ова изјава се налази у оквиру новог објављеног транскрипта, преносе светски медији. Доказа нема, али да ли је Саудијска Арабија ипак била укључена у нападе на САД?

Осама Бин Ладен (Фото: Јутјуб)

Шарби, затвореник у Гвантанаму, тврди да је разговарао са свештеним лицем из Саудијске Арабије. Он се у том тренутку у телефонском разговору неком обратио са „ваше височанство”. Није јасно да ли је у питању тадашњи врховни владар Фахд Сауд. То је непосредно претходило позиву Шарбију да се врати у САД и да узме учешће у акцији која обухвата и учење управљања авионом.
Комисија која се бави истрагом оптужених за догађаје 11. септембра није нашла никакве доказе који указују да су саудијска влада као институција или саудијски високи званичници појединачно повезани са нападом на САД. Ел Шарби је, иначе, похађао колеџ у Аризони.
Ови транскрипти бацају сасвим ново светло на догађаје од 11. септембра и потврђују сумње теоретичара завере да је врх САД знао шта се спрема, а да намерно нису ништа урадили како би оправдали своје будуће војне акције на Блиском истоку. Занимљиво је, такође, што је Саудијска Арабија дугогидшњи стратешки партнер САД међу арапским светом, а осим политичких повезују их и јаки економски интереси у трогивни и одређивању цене нафте.
На повезаност владајуће саудијске породице и тадашњег председника САД Џорџа Буша указивао је у више наврата и чувени амерички новинар Мајкл Мур. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА