Најновије

ДАН ПОСЛЕ ЕКСПЛОЗИЈA У ЊУЈОРКУ: Грађани у паници, FBI не уме да реши случај!

Америчке федералне и локалне власти покренуле су истрагу поводом ранца у којем је пронађено пет експлозивних направа у Њу Џерзију.

Експлозија у Њујорку (Фото: Јутјуб)

"Ранац је пронађен у канти за ђубре у месту Елизабет у Њу Џерзију, испред локалног клуба који се налази у непосредној ближини железничке станице" , изјавио је градоначелник Крис Болвејџ.
"Ко код да је бацио овај ранац у канту, вероватно је покушао да га се отараси. Ова област није прометна", рекао је Болвејџ CNN-у.
Градоначелник је додао да су у недељу, око 9:30 ујутру, два човека пронашла ранац у канти за смеће, преноси CNN.
"Када су приметили жице и цеви, бацили су ранац и позвали полицију. У ранцу није пронађен никакав мобилни телефон нити електронски тајмер", рекао је градоначелник.
Антибомбашка јединица FBI-ја дошла је на лице места и послала робота да сними и испита уређај.
"Робот је деактивирао уређај, пресекао жице и изавао контролисану експлозију. Знам да постоје и друге направе, не знам од чега су састављене али знам да морају бити уклоњење", рекао је Болвејџ.
Полиција је претражила све канте у тој области, али нису пронашли ништа сумњиво.
Сви возови који саобраћају кроз ову област у оба правца су заустављени, саопштила је железничка агенција.
Не постоје индикације да је овај инцидент у области Елизабет на било који начин повезан са експлозијом у Нујорку, у којој је повређено 29 особа.
У Њујорку, истрага о експлозији је прегледом видео надзора установила да је исти човек примећен у близини експлозије као и четири блока даље где је пронађена импровизована експлозивна направа од експрес лонца, налик оној која је експлодирана на Бостонском маратону, преноси CNN, позивајући се на више локалних и федералних неименованих извора.
Други њујоршки медији наводе да је приведено пет особа, али FBI није потврдио ове наводе.
Експлозије су узнемириле становнике Челзија, дела Менхетна, који су затражили склониште у области са много ресторана, подземних станица, продавница, предузећа и уметничких галерија.
Од недеље, 26 повређених је из болница пуштено на кућно лечење.
У суботу је дошло и до мање експлозије на месту где је планирана хуманитарна трка маринаца, која је отказана из безбедносних разлога у Њу Џерзију.
Нешто касније, такође усуботу, утржном центру у Минесоти је мушкарац који је био обучен у одело приватног обезбеђења, узивикујући име Алаха, избо ножем девет особа.
Власти истражују сва три случаја као могућа дела тероризма.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА