Најновије

КРАЈ ПРИЧЕ: Сиријска команда прогласила завршетак примирја!

Команда Сиријске армије објавила је саопштење којим је и званично окончано примирје којег су се, како тврде, једино они и придржавали.

Сиријски борац (Фото: САА/Правда)

Команда Сиријске армије прогласила је крај примирја на целој територији земље. "Надали смо се да ће ово примирје представљати истинску прилику да се заустави крвопролиће, али се терористичке групе нису придржавале нити једне тачке договора о примирју. Број инцидената којима су прекршил примирје прешао је 300", пренела је сиријска државна агенција Сана саопштење војног врха.
КАко се наводи у саопштењу, Сиријска армија је приказала највиши ниво трпељивости приликом тих инцидената. Штавише, наоружане терористичке групе су искористиле прекид ватре како би се прегруписале и мобилисале нове снаге и сада се спремају да покрену нове нападе на стамбена подручја у више региона широм земље, укључујући и Алепо, тврди сиријски војни врх. 
Прекид ватре на целој територији Сирије ступио је на снагу 12. септембра у 16 часова по локалном времену. Договор који су закључили шефови дипломатија Русије и САД-а је укључивао све групације које су га прихватиле. Према подацима руског министарства одбране које је лансирало велики број беспилотних летелица којима је примирје надгледано, једино се Сиријска армија придржавала договора, док су са своје стране све оружане групације које подржава САД константно вршиле оружане нападе на њихове снаге. Пре два дана и "колакиција за борбу против тероризма" окупљена око САД-а бомбардовала је положаје сиријске војске убивши и ранивши притом велики број сиријских војника. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА