Најновије

ОВК ЈЕ И ДАЉЕ НАОРУЖАНА: Униформисани албански терористи прете - очекујте бомбу 21!

ПРИШТИНА - Водећи косовски медији и портали објавили су данас серију фотографија преузетих са Фејсбук странице „Муја Краснићи, легенда албанског народа“ – униформисаних и наоружаних мушкараца, наводних припадника званично непостојеће ОВК, са једне од својих наводних нових вежби.

Шиптари - зло на Балкану (Фото: БотаСот)

Међутим, на овој Фејсбук страници пре 14 сати објављена је порука да се „21. очекује бомба“, односно, када ће бити објављена имена „‘војника’ специјалне 113. бригаде ОВК“. У кратком објашњењу ових фотографија наведено је да се ради о „специјалној 113. бригади ОВК ‘Муја Краснићи’ – из „оперативне зоне Дренице“.
Фотографије наоружаних и униформисаних наводних припадника ОВК са фантомкама на главама су наводно настале недавно, током тренинга у селу Обриње. Међутим, косовски медији не преносе статус на самој Фејсбук страници „Mujë Krasniqi Legjend E Popullit Shqiptar“, јавне личности коју је лајковало скоро 16.000 људи, а који је објављен пре 14 часова: „Очекује се бомба 21, објављивање имена активних војника 113. бригаде ‘Муја Краснићи’. Прва имена која ће изаћи су из месне заједнице Добра Вода. Села која су у оквиру месне заједнице су: Добра Вода, Чабич, Забрђе, Риђево, Гларева, Добри до, Штарица, Сићево и Јашаница. Прва имена која ће бити објављена су из родног села команданта Мује Краснићија. Оданде ће почети први ударац,“ дословце пише на овој страници. На овој страници се још данас преносе и сви написи из косовске штампе о активностима ове наводне јединице ОВК.
На њој су чести слични статуси – фотографије униформисаних и наоружаних људи са терена и са вежби, наводно са Косова. У опису Мује Краснићија, којег су према српским изворима, 1998. године убиле југословенске снаге безбедности док је покушавао да прокријумчари оружје на Косово, представљена је његова биографија као припадника ОВК. Подсетимо, средином априла, наоружани и униформисани припадници такозване Албанске националне армије, која је 2003. званично означена као терористичка формација, појавили су се у региону Јужне Митровице, како је ексклузивно тада јавио косовски портал veriu.info, чији је новинар био гост смотре „21. бригаде“ ове паравојне структуре. Главнокомандујући АНА-е, без откривања идентитета, у писму јавности тада је позвао своје „борце“ да се припреме за „даљи рад на заштити националних интереса“, зато што „паралелне структуре“ у Северној Митровици „муче аутохтоне Албанце“, док њихови некадашњи „саборци у борби за мир“ – на власти „похлепно пуне своје џепове“. Они су тада тврдили да се АНА налази у више делова Косова, али и у Албанији, Македонији, „Прешевској долини“, да је добро организована, добро тренирана и може брзо да се мобилише. Извор: Косев - Север портал

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА