Најновије

ОСУЈЕЋЕН ПЛАН: Ухапшен 431 џихадиста у Саудиској Арабији

РИЈАД - Власти Саудијске Арабије саопштиле су данас да су откриле организацију која је повезана са екстремистичком групом исламска држва (ИС) и ухапсили до сада 431 припадника те организације углавном држављана Саудијске Арабије.
ИСИЛ (Фото: Твитер)

ИСИЛ (Фото: Твитер)

Власти су успеле да током претходне две недеље униште организацију сачињену од више ћелија, која је повезана са терористичком организацијом ИС, навело је саудијско Министарство унутрашњих послова. Хапшењем су осујећени напади на џамије, снаге безбедности и дипломатске мисије, стоји у саопштењу Министарства. Припадници организације су учествовали у неколико напада и завера, укључујући самоубилачки напад на шиитску џамију у саудијској Источној провинцији. ИС контролише велике делове територије суседних Ирака и Сирије и позвала је своје присталице да изводе нападе у Саудиској Арабији, у којој се налази више исламских светих места, одакле планира да протера шиитске муслимане. Саудијска Арабија и сунитски суседи у земљама Прерсијског залива придружили су се војној коалицији предвођеној САД у бомбардовању положаја ИС у Сирији.
Прочитајте још:Варуфакис: Пропашћемо, ове мере су најгоре у историјиМелбурн: Сукоби десничара, активиста против расизма и полиције (ВИДЕО)ИСЛАМИСТИ НЕ МИРУЈУ: Нова мета – Шпанија! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА