Најновије

РАСПАД СИСТЕМА У СПС: Социјалисти се опасно закрвили због дугова!

Беспарица и сукоби! Баш као по оној народној изреци: „Кад беда закуца на врата, љубав излази кроз прозор“, високи функционери социјалиста су се опасно закрвили.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

На ратној нози су овог пута Дијана Вукомановић и Новица Тончев, а сукоб је избио због финансијске кризе која ових дана потреса странку. Вукомановићева је Тончеву поручила да СПС није ДС, а он јој је узвратио да она не би била нико и ништа без СПС-а.
Дијана Вукомановић, висока функционерка социјалиста, реагујући на предлог Новице Тончева да је решење за излаз из кризе у којој се СПС нашао узимање кредита и стављање станова чланова Председништва под хипотеку, поручила је партијском другу да копира демократе.
- Друг Тончев није нимало оригиналан, већ копира модел који су покушали да спроведу функционери Демократске странке. Постоји законска и партијска процедура како се решавају финансијски проблеми и дугови - казала је Вукомановићева за „Ало!“ и поручила Тончеву да партија није приватно предузеће.
- Дакле, треба да поступимо у складу са извештајем државног ревизора и у складу са статутом наше партије. Партија није и не може да буде приватно предузеће - одбрусила је свом партијском другу Вукомановићева.
Новица Тончев јој није остао дужан! Он је одмах узвратио ударац и својој страначкој колегиници поручио да би била нико и ништа без СПС-а.
- Очекујем да моја уважена другарица Дијана презентује на органима странке неки оригиналнији предлог. Ако се плаши да случајно не остане без стана, онда не треба да се бави политиком - казао је он и запитао се: „Шта је један стан за искреног социјалисту?“.
- Мораш нешто у животу и да даш партији, а не само да узимаш. Њој је партија дала идентитет, функцију, посланичку плату и могућност да се слика и путује по свету - одбрусио је Тончев и позвао Вукомановићеву да се жртвује зарад добробити странке.
- Дошло је време да се СПС спасава од банкрота и ево, ја је позивам да се мане празне теорије и да уради нешто практично - поручио је Тончев. Према његовим речима, ако се нешто не предузме, Социјалистичку партију не чека светла будућност.
- Иначе, суноврат ДС-а ће бити мачји кашаљ у односу на оно што ће се нама догодити - закључио је он. Подсетимо, Новица Тончев је изашао у јавност са предлогом како да СПС изађе из финансијских проблема.
- Мој предлог је да узмемо кредит и да сви чланови Председништва ставе станове под хипотеку. То је добар тест да видимо коме је од другова стало до опстанка партије сада када је најтеже - казао је он.

Ружић: Жртвујем се 20 година!
Бранко Ружић, потпредседник социјалиста, реагујући на предлог Новице Тончева истакао је да се он годинама жртвује за СПС. - За партију се жртвујем откад сам у њој, тако да то за мене не би било ништа ново. Више од 20 година - казао је Ружић. Додуше, упитан да ли то конкретно значи да би ставио свој стан под хипотеку како би спасао СПС, одговор није дао.
Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА