Најновије

РАСУЛО НА ФРОНТУ: Курдске јединице се изненада сукобиле са Арапима унутар своје војске!

РАКА- Припадници арапских јединица у оквиру Курдских снага, које подржава Америка у Сирији почеле су масовно да напуштају постојећу коалицију. Како каже њихов вођа Лива Ал-Тахрир они напуштају савез са Курдима јер желе нови модел сарадње. Након чега су их Курдске снаге напале близу села Сулук југо-источно од Тел Абјада у провинцији Рака.

Борци у Сирији (Фото: Синхуа)

Курдске милиције су такође покушале да опколе Ал Тахрирове пунктове близу села Канаира лоцираном северо-источно од Сулука. Најмање 50 Ал Тахрирових милитаната се тренутно налази у граду Јарабулус где су се придружили турским снагама које се налазе на северу Сирији. Команданти арапских јединица Ал Тахрир и Або Кафрзита се према неким извештајима сада налазе у Турској.
Са друге стране арапске тензије са Курдима су појачане у месту Ајн Иса где је курдска војска послала трупе како би заузела прилазе месту. Са друге стране команднат арапских снага Ахрар Рака тврди да су Курди протерани из тог града и још пет околних села.  
Према последњих извештајима са фронта покрет Хазам, Јабат Тувар и Јабат Ал Хак су се придружили турским снагама у операцији "Штит Еуврата".
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА