Најновије

ВУЧИЋЕВА ПОРУКА ИЗ ЊУЈОРКА: Oнима коjи маштаjу о нестанку РС...

Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас да ће Србиjа урадити све да очува мир и стабилност, а онима коjи маштаjу о урушавању Деjтонског споразума и нестанку Републике Српске поручуjе да Српска неће нестати.

Aleksandar Vučića (Foto: Sinhua)

"Oнима коjи маштаjу о урушавању Деjтонског споразума на штету jедног народа и онима коjи маштаjу о нестанку РС - Српска jе установљена вољом народа и Деjтонским мировним споразумом. Србиjа има одређене обавезе по том споразуму. Mоjа jедина порука свима коjи маштаjу да униште РС да Српска неће нестати", истакао jе Вучић и додао да це Србиjа уложити све да сачува мир. Oн jе у изjави за РTС из Њуjорка истакао да Србиjа поштуjе БиХ, жели мир са свима и сматра да jе однос Србиjа и Бошњака од виталног значаjа за будућност.
Премиjер jе, говорећи о изjави некадашњег начелника ратног штаба Aрмиjе БиХ Сефера Халиловића о Републици Српскоj, рекао да никада не веруjе у случаjности у политици, нити случаjне изjаве.
Разумемо да jе мир jедино што jе важно и сматрамо да Срби и Бошњаци треба да живе заjедно и да своjе проблеме решаваjу на миран начин у будуцности, а то jе наш наjбољи одговор на лоше изjаве коjе стижу више пута поновљене", рекао jе Вучић. Oн jе додао и да jе за то постоjао, како jе навео, jедноставан лек.
"Неки други из бошњачког руководства требало jе истог секунда да реагуjу и на наjбруталниjи начин то осуде, то jе све некако около наоколо, нико то ниjе желео баш директно да уради", нагласио jе Вучић.
Oдговараjући на опаску новинара да се чини да ипак постоjи неки "камен у ципели" у односима са светом, Вучић jе рекао да "имамо више тих каменцица у ципели", али да jе његов посао да урадим све што може за Србиjу. "Боримо се за Србиjу и не само jа, већ цела наша делегациjа, Ивица Дачић, сви раде своj посао", истакао jе Вучић за РTС из Њуjорка.
Премиjер jе рекао да jе синоћ на панелу о региону била веома тешка атмосфера и да публика ниjе била наjнаклоњениjа Србиjи, али да смо озбиљношћу, одговорношћу и аргументима успели да придобиjемо добар део америчке публике на страну чињеница. Oн jе истакао да jе било важно да се чуjе глас Србиjе на том панелу, додаjући да му jе жао што ниjе било представника Србиjе на jедном од скупова током коjег су Срби, како jе навео, изjедначени са ИСИС-ом.
"Важно jе да смо рекли да постоjе и тешки случаjеви и на српскоj страни", рекао jе Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА