Најновије

ЗАВЕРА АМЕРИЧКОГ ТАЈКУНА: Сорош улаже милионе да мигранти остану у Србији!

По злу чувени амерички тајкун Џорџ Сорош најавио је да ће уложити чак 500 милиона долара како би се стотине хиљада миграната са Блиског истока трајно населиле у Европској унији и Србији!

Сорос (Фото: ЈуТјуб)

Сорош, који се лажно представља као хуманиста и филантроп, а заправо је извођач прљавих радова америчких центара моћи који стоје иза бројних крвавих ратова попут оних у Сирији, Либији, Украјини, рекао је јуче на самиту УН о избеглицама да ће пола милијарде долара дати за предузећа и послове које би у Европи покренули мигранти са Блиског истока.
Припрема хаоса
Наш циљ је да приватни сектор искористимо за јавно добро. Ове инвестиције имају намеру да буду успешне, али наш примарни фокус јесте да створимо производе и услуге који заиста користе мигрантским заједницама и њиховим домаћинима. Уложићу 500 милиона долара у покретање предузећа, афирмисане компаније, иницијативе с друштвеним утицајем и послове које су покренуле избеглице и мигранти, објавио је Сорош.
И док нико од званичника Србије јуче није желео званично да говори о томе, аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да ово може имати само негативне последице по нашу земљу.
- Овај "великодушни" Сорошев предлог је класична замка коју Србија треба да одбије. То је план за трајно задржавање и насељавање великог броја миграната у Србији. Реализација Сорошевог плана би драматично променила етничку и религијску слику становништва и отворила врата новим крвавим конфликтима у будућности - напомиње Анђелковић.
Боље нас заобиђите
И аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да би Србија, ако икако може, требало да одбије овакву Сорошеву иницијативу.
- Сумњам да наша држава има и економске капацитете за трајни пријем неколико десетина хиљада миграната. Притом, постоје велике културне разлике, тако да је питање колико би они стварно могли да се "уклопе" у друштво. Зато је боље да мигранти оду из Србије у земље ЕУ које имају више искуства са тим - закључује Станковић. Извор: informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА