Најновије

ПРАВЕ ДИЛ СА НЕМЦИМА: Шиптари продају Трепчу испод жита!

Косовска агенција за приватизацију потписала је уговор са немачком компанијом ХПЦ у конзорцијуму са реномираном светском компанијом "Ернст енд Јанг" за пружање професионалних услуга за спровођење студије изводљивости Трепче, са стратешком оријентацијом за њен развој, по цени од 598.920 евра.

Трепча (Фото: ЈуТјуб)

Уговор је требало да буде потписан почетком јула, али је потписивање одложено због разматрања жалбе Телу за ревизију набавки, наводи портал "КосСев“. 
- Студија изводљивости лежи у две области - даљи развој Трепче уз ослањање на тренутну ситуацију, нова тржишна кретања, технологија и испробавање нових пословних модела за експлоатацију руде до финалног производа и давање препоруке за стратешки приступ у вези са спровођењем нових активности за постизање додатне вредности - наводи се у саопштењу Косовске агенције за приватизацију.
Осим тога, ова студија дац́е препоруке о најбољим алтернативама за ревитализацију и трансформацију Трепче, а такође ц́е потенцијалним инвеститорима понудити потребне податке и информације за даље инвестиције. Агенција континуирано сарађује са парламентом такозване Републике Косово и координисала је своје активности како би се уговор потписао на време. КАП и Трепча су вец́ завршили део посла, укључујуц́и прелиминарне анализе кредитних захтева, регистрацију имовине предузец́а и извештај о процени минералних резерви.
- Ова студија претходиц́е плану о реорганизацији Трепче, а одбор и менаџмент КАП су у потпуности посвец́ени и обавезују се да предузму све неопходне кораке у оквиру својих овлашц́ења како би се успешно испунио овај циљ и постигло коначно решење, повољније за будуц́ност Трепче - стоји у саопштењу.

Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА