Најновије

Због самита НАТО, Руси узвратили блокадом Пољацима!

Москва је предузела одговарајуће контрамере за држављане Пољске који намеравају да посете Каљининградску област и оне ће бити на снази док Варшава не успостави претходна правила, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Руси узвратили блокадом Пољацима (Фото: breitbart.com)

Како су истакли у руском МИП-у, 30. јуна пољске власти су обавестиле о одлуци да се од 4. јула обустави деловање одредбе билатералног међудржавног Споразума о пограничном саобраћају од 14. децембра 2011. године, којим се омогућава улазак становника Каљининградске области на територију суседних области Пољске.
Ова ограничења, како се наводи, уводе се из безбедносних разлога због одржавања самита НАТО у Варшави (8-9. јула) и Светског дана младих у Кракову (26-31. јула).
- Руска страна упозната је са овом једностраном одлуком без претходних консултација. Осим тога, нејасна је веза осигуравања безбедности коју спроводе Варшава и Краков са реализацијом споразума, који се односи искључиво на пограничне области Поморског и Варминско-Мазурског војводства. Узимамо у обзир уверавање Варшаве да су ова ограничења привремена, али ћемо видети како ће се оно поштовати у пракси - наводи руско Министарство.
- На основу принципа реципроцитета, руска страна предузела је одговарајуће контрамере према пољским држављанима који намеравају да посете Каљининградску област. Оне ће важити док Варшава не врати на ранији режим пограничног саобраћаја у складу са поменутим споразумом - наглашено је у руском МИП-у. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА