Најновије

ПОПОВИЋ: Референдум у РС заjедничка победа српског народа

БEOГРAД - Председник Српске народне партиjе Ненад Поповић изjавио jе данас да jе референдум у РС заjедничка победа српског народа и да jе тиме сачуван суверенитет и национално jединство Републике СрпСке.

Ненад Поповић (Фото: srpskanarodnapartija.rs)

"Српском народу са обе стране Дрине честитам величанствени успех на референдуму, jер су jедногласном вољом народа сачувани суверенитет, достоjанство и национално jединство Републике Српске", навео jе Поповић у писаноj изjави коjи сматра и да jе председник Mилорад Додик показао да jе гарант стабилности и самосталности Републике Српске.
Oн оцењуjе да jе то истовремено велика победа српског народа и Русиjе, коjа jе, како каже, подржавши референдум, и оваj пут показала да jе наjвећи приjатељ и савезник нашег народа.
"Владимир Путин и Русиjа никада неће окренути леђа братском српском народу, већ ће снажно подржавати његову борбу за слободу, што су jош jедном потврдили, подржаваjући РС у одбрани њене самосталности и права коjа су загарантована Деjтонским споразумом", истакао jе Поповић.
Oн наводи да jе српски народ jош jедном потврдио да jе jединствен кад год jе тешко и када му прете споља, и зато су референдум подржали и власт и опозициjа у Републици Српскоj, не дозволивши да политичке разлике угрозе национално jединство и живот у миру и слободи.
"Сваки Србин треба да буде поносан што током референдума ниjе забележен ни наjмањи инцидент, чиме jе испољена зрелост већинског српског народа и наглашена његова жеља да у слози и заjедништву живи са припадницима осталих националности у РС", истиче Поповић.
Oн у изjави оцењуjе и да jе истраjавши у своjоj намери да одбрани националне и државне интересе РС и српског народа у целини, уз огромне притиске дела међународне заjеднице, председник Mилорад Додик показао да jе гарант стабилности и самосталности Републике Српске, као и "симбол српског отпора према онима коjи желе да укину Српску и утопе jе у унитарну, исламистичку Босну и Херцеговину".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА