Најновије

Ова порно апликација вас тајно слика и уцењује

Америчка безбедносна компанија Zscaler открила је да је апликација Adult Player за Андроид телефоне тајно фотографисала своје кориснике предњом камером, а затим би закључала телефон и уцењивала власнике тражећи откупнину.
Хоћете да се поиграте, а злоће иза апликације се поиграју вама (Фото: Твитер)

Хоћете да се поиграте, а злоће иза апликације се поиграју вама (Фото: Твитер)

Adult Player је порнографска апликација (тако је писало у њеном опису), а пошто би кориснике сликала предњом камером, телефон би се закључао и од корисника је тражено 500 долара за откупнину, односно откључавање телефона како би поново могао да се користи. Ова апликација није била доступна путем Google Play-а, већ се инсталирала путем интернет странице.Adult Player је један од примера ransomware-a, апликације које уцењују кориснике претњом да ће објавити приватне информације или да ће обрисати податке са телефона. - Ransomware је чешћи на компјутерима него на мобилним телефонима, али би ово могао да буде почетак тренда - рекао је Рај Самани, технички директор Intel Security-ја у Европи.
Прочитајте још:Са овом апликацијом добићете свог личног телохранитеља (ВИДЕО)РОДИТЕЉИ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Клинци крију фотографије у апликацији која изгледа као дигитрон
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА