Најновије

БОРИС ТАДИЋ: Опозиција треба да има заједничког кандидата

БЕОГРАД- Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је данас да нема потреба да Скупштина Србије расправља о референдуму у Републици Српској (РС) јер таква седница не би била делотворна.

Тадић на конференцији (Фото: ЈуТјуб)

Он је новинарима у Београду рекао да Србија треба што мање да се меша у надлежности институција у Босни и Херцеговини, што важи и за РС.
"То не значи да политичари не треба да кажу свој став о питањима у другим земљама, односно у БиХ али и Хрватској, али треба тачно да се зна шта је црвена линија и да се не прелази граница суверенитета и независних политика", рекао је Тадић.
Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић позвао је данас странке демократске и европске оријентације да на председничким изборима следеће године имају заједничког кандидата.
"Ми ћемо данас (са седнице ГО СДС) позвати странке демократске и европске оријентације да се уједине око напора у наредном периоду у интегрисању и стварању нових политика које решавају проблеме грађана, али и налажењу заједничког председничког кандидата", рекао је Тадић новинарима у Београду уочи седнице Главног одбора СДС-а.
Како је навео, СДС сматра да је политичка ситуација у Србији и региону катастрофална и да су председнички избори "преломница која је пресудно важна за будућност ове земље".
Он је казао да могућих кандидата има више, али да не треба то да буде тема већ политике које ће да се пласирају у јавности у наредном периоду, а које треба да допринесу решавању проблема грађана - низак ниво запослености, низак ниво инвестиција и решавање структурних проблема у доменима здравства и образовања.
"Има више кандидат имају сви своје предности и мане, али морамо да се договоримо", додао је Тадић.
Он је оценио и да уједињена опозиција треба да има органе који би дефинисали начин доношење одлука.
Тадић је подсетио да је СДС предлагао да опозиција заједно наступи и на ванредним парламентарним изборима, али да се нажалост то није десило.
Он је оценио би опозиција постигла много боље резултате да је заједно наступила на изборима 24. априла.
Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је данас да је та странка на парламентарним изборима одржаним у априлу ове године имала веома лош резултат, али да он за то преузима личну и политичку одговорност.
Тадић је на седници главног одбора странке, као разлоге лошег изборног резултата навео матеијалне проблеме, ограничен приступ медијима и додао да коалиција са Либерално демократском партијом и Лигом социјалдемократа Војводине није била делотворна.
Он је казао да су поједини медији "непосредна батина" режима Српске напредне странке, преко којих се блати опозиција, а критиковао је и поједине "плаћене назови аналитичаре који раде у сврху власти, критикују опозицију и наводе да је опозиција слаба".
Тадић је поновио да би резултати били много бољи да је опозиција ишла уједињено на те изборе и да то мора да учини на председничким изборима, јер ће се у супротном наставити урушавање демократје у Србији.
Он је оценио да је Србија у последње три године откакао је Томислав Николић изабран за председника Србија назадовала
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА