Најновије

CNN: Запад Русији увео санкције, а она за то време постала сила!

Пре две године на самигу G20 у аустралијском граду Бризбејну, Русија је наишла на хладан пријем, али је утицај Москве отада толико порастао да се она више не може игнорисати, оценио је CNN.

Русији постала сила (Фото: Јутјуб)

Коментатор америчке телевизије Метју Ченс у овом контексту наглашава да је Запад једно време после „римских догађаја“, верујући у дејство америчких и ЕУ-санкција уведених против Москве, говорио о „изолацији Русија“, а да се она вратила на светску сцену као сила коју „двадесеторица“ не би могла да игноришу – чак и кад би то пожелела. „Претварање Русије у силу нарочито је приметно у Сирији у којој је велика операција руске ратне авијације изменила војни однос снага у корист савезника (Русије) Башара Асада“ – подвлачи америчка телевизија.
CNN прогнозира да ће Владимир Путин на самиту G20, који ће бити одржан 4. и 5. септембра у Кини, бити „гост број 1“. Управо због Сирије и ситуације у Украјини.
„Двадесеторица“ ће у Кини разговарати о „Градњи иновативне, здраве и међусобно повезане и инклузивне светске економије“.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА