Најновије

ОБЛАК ГРАЂАНСКОГ РАТА: Председник Филипина прогласио “стање безакоња” и извео војску на улице због муслимана!

МАНИЛА- Председник Филипина Родриго Дутерте прогласио је данас “стање безакоња” у читавој држави, након што је у његовом родном граду Давао исламска екстремистичка група Абу Сајаф извршила бомбашки напад у којем је погинуло 14, а повређено око 70 људи.

Армија Филипина (Фото: Синхуа)

Дутерте, који је касно синоћ посетио локацију напада у центру Даваоа, изјавио је да проглашење “стања безакоња” не значи да се уводи ванредно стање, пренела је агенција АП.
То ће, међутим, омогућити распоређивање војске у урбане центре ради подршке полицији у успостављању контролних тачака и појачања броја патрола, навео је председник Филипина.
Портпарол Абу Сајафа Абу Рами је изјавио да та група преузима одговорност за бомбашки напад у близини Универзитета Атенео де Давао, којег воде језуити, као и једног хотела са пет звездица, али Дутерте наводи да истражни органи још нису одбацили ни друге могућности, укључујући да су експлозивну направу детонирале нарко групе, против којих је председник недавно покренуо рат.
“Ово су ванредна времена, а ја имам овлашћења да наложим безбедносним снагама ове земље да врши рације“, рекао је Дутерте новинарима и позвао грађане да сарађују и буду на опрезу.
Покушавамо да изађемо на крај са кризом. У овој земљи постоји криза у вези са дрогом, убиствима и читавом атмосфером безакоња и насиља”, навео је Дутерте, који је пре избора за председника Филипина у јуну био годинама градоначелник Даваоа.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА