Најновије

ОВАЈ ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Шпијун крао рецепт за пљескавице?

Зоран Милановић није могао да одоли, а да не прокоментарише у свом стилу хапшење хрватског шпијуна у Србији. Министар спољних послова Хрватске каже да је то "трећеразредна ТВ сапуница" и "циркус Колорадо". Премијер у оставци: Ма какав шпијун! То је нова српска провокација?

Зоран Милановић (Фото: Јутјуб)

Председник СДП-а, Зоран Милановић коментарисао је хапшење шпијуна Чеде Чоловића.
- Не могу то коментарисати, не знам ни што би он могао одати, какве тајне. Можда рецепт како се праве лесковачке пљескавице - рекао је Милановић, пише "Вечерњи лист".
Он је додао да се власт у Београду "понаша као да је основала Еуропску унију".
Милановић је поновио изјаву о "шаци јада", а актелну српску политику оценио је као континуирано агресивну и назадну, те као политику која је нанела штету српском народу и донела му историјски "сву беду овога света", пренела је хрватска агенција Хина.
Истовремено, навео је да га је бивши српски председник Борис Тадић у Србији узео у заштиту и назвао га "официром српских интереса и џентлеменом у понашању и договору".
Случај шпијунске афере прокоментарисао је и министар спољних послова Хрватске Миро Ковач који је рекао да је хапшење као "трећеразредна епизода сапунице".
"Ми смо од јуче поподне у сталном контакту с хрватским представништвом у Србији. Покушали смо да сазнамо од релевантних српских државних тела о чему је реч. Могу вам рећи да све до сад никакву информацију наше велепосланство, упркос томе што је инсистирало, није добило од владе Републике Србије и ми о томе службено не знамо ништа", рекао је Ковач новинарима у Братислави.
"Будући да је то пласирано у медије, а не нашој хрватској страни, испада да је то нека врста трећеразредне епизоде у овој сапуници која се нама у Хрватској сервира већ недељама. То је нека врста 'циркуса Цолорадо'", казао је Ковач.
Нагласио је да је то за њега "који жели радити озбиљан посао, а не бавити се оваким начином комуницирања преко медија", заиста неозбиљно те изразио увереност да ће се страсти у Србији смирити.
Исто то, казао је Ковач, изнео је Ивици Дачићу са којим у Братислави учествује на састанку шефова дипломатија 28-орице с министрима из земаља кандидата. С њим се, како је рекао, "видео и синоћ и јутрос".
"Рекао сам исту ствар колеги Дачићу, да не желимо учествовати у некаквој јефтиној сапуници. Хајде да озбиљно радими. Ја се тако понашам, а то очекујемо и од колега у Србији", рекао је Ковач.
Овим поводом се огласио и одлазећи премијер Хрватске Тихомир Орешковић.
Он је за ХТВ изјавио да је разговарао с директором Сигурносно-обавештајне агенције Даниелом Маркићем који му је рекао како ухапшена особа није хрватски шпијун.
- Знамо да је био мајор ЈНА, да се у време Домовинског рата борио на српској страни, да има хрватско и српско држављанство. Више информација очекујемо од Министарства спољних послова - рекао је Орешковић и додао:
'Надам се да ово није још једна српска провокација'.
У Београду је јуче ухапшен Чедо Чоловић који се сумњичи да је шпијунирао у корист Загреба.
Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА