Најновије

РУСКИЊА ИХ ИЗИГРАЛА ИСПРЕД НОСА: Исламска држава расписала потерницу за шпијунком из Москве!

СИТ- Такозвана Исламска држава расписала је потерницу за бившšом жžеном једног од својих присталица, за коју се испоставило да је шšпијунка.

Исламисти (Фото: Јутјуб)

Извор у ирачком граду Мосулу рекао је за Спутњик да су милитанти ИД расписали потерницу за извесном Умом Хафсом, која се инфилтрирала у редове те организације и која је одавала информације ирачким обавешšтајним служžбама.
Извор кажžе да је такозвана Ум Хафса пореклом из Русије, али њено право име није познато, као шšто нису познати ни детаљи њене сарадње са ирачким обавешšтајцима.
„Била је удата за милитанта ИД у Мосулу и жŽивела у кварту Ситу. Она је изненада нестала заједно са јошš три жžене из ИС“, наводи извор Спутњика.
Према његовим речима, терористи ИД ухапсили су десетине становника града, који би могли да буду у контакту са „руском шšпијунком“.
Иначе, терористи су схватили да се ради о шšпијунки након šто је Ум Хафса напустила свој стан у згради, у којој су боравили милитанти, само сат времена уочи ваздушšног напада на ту зграду.
Милитанти су почели да саслушšавају становнике срушšене зграде и сазнали да је жžена упозорила све станаре на предстојећи ваздушšни напад.
Осим тога, Ум Хафса је организовала бекство младих девојака језидског порекла, које су биле сексуалне робиње терориста. Према рецима извора  ИД је организовао патроле у кварту Ситу које претресају и саслушšавају мешšтане како би пронашšли траг који би их одвео до шšпијунке. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА