Најновије

"Балкан опет ври, постаје место високог ризика!"

ЈАГОДИНА - Министарка без портфеља у Влади Србије и заменица председника СПС Славица Ђукић Дејановић оценила је да Балкан поново постаје место високог ризика.

Славица Ђукић Дејановић (Фото: Јутјуб)

"Неколико пута смо имали прилику да чујемо констатацију, и не само констатације премијера Александра Вучића, да је основни задатак свих политичких субјеката да се обезбеди мирно решење за све проблеме, али ситауација је узаврела, Балкан је поново постао место високог ризика", рекла је Ђукић Дејановић.
Она је навела да мора бити спремности да се много разговара, да се много политичког дијалога иневстира у будуцност, наводећи "да је то кључ да се ово вруће веме, врућ период проблема, ескалација нових проблема, мало спусти". "Влада, заиста мислим, не зато што сам ја у Влади, на челу са премијером Вучићем, наша спољан политика на челу са Ивицом Дачићем, је мудра, стабилна, али ми смо само један субјект. Даћемо допринос у свему колико је у нашој моћи, наравно, веома је важно да у томе истрајемо, али је потребно да и друга стране и друге стране на сличан начин раде", рекла је Ђукић Дејановић. Према њеним речима, историчарима треба дати да раде свој посао, а задатак актуелна политике је да будућност и економска, и политичка, и психолошка, буде много боља него што је била претходних деценија. Када је реч о путу Србије ка ЕУ, "морамо бити реални, на пут ка Европској унији не можемо утицати, много зависи од Брисела, од политичке воље друге стране", оценила је Ђукић Дејановић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА