Најновије

КРВ ТЕЧЕ АЛЕПОМ: У борбама страдало 338 људи за само пар недеља!

У сукобима у сиријском граду Алепу у последњих неколико седмица погинуло је 338 људи, укључујући 106 деце, а рањено је 846 лица, међу којима је 261 детета, саопштила је данас Свјетска здравствена организација (СЗО).

У борбама страдало 338 људи за само пар недеља! (Фото: Синхуа)

"Тражимо од вас четири ствари: зауставите убијање, зауставите нападе на здравствене центре, дозволите да болесни и рањени оду и дозволите да помоћ уђе", рекао је Рик Бренан, шеф СЗО за хуманитарне акције и решавање кризних ситуација.
Бренан је додао на конференцији за новинаре у Женеви да је "ситуација заиста несхватљива".
Сиријска војска је овог месеца, уз подршку руске авјације, покренула офанзиву за потискивање побуњеника из Алепа, највећег града у Сирији.
Офанзива је покренута после седмодневног примирја. Бренан је рекао да у Алепу нема болница које могу да приме стотине пацијената у кратком временском периоду. Он је додао да је СЗО припремила залихе за 140.000 људи, које би им трајале седмицама, али да тај товар са медицинском опремом не може да буде испоручен у град због лоше безбједносне ситуације. Бренан је рекао да СЗО и даље преговара са сиријским властима о дозволи за испоруку помоћи у Алепо. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА