Најновије

НАЈБРЖИ ПРЕСРЕТАЧИ НА СВЕТУ: Путиново најпоузданије оружје из доба СССР-а! (ВИДЕО)

Руски авиони МиГ-31 извели су симулације ваздушних борби у горњем делу атмосфере изнад Камчатке на руском далеком истоку, објавили су из руске пацифичке флоте у четвртак.

Најбржи пресретач у доба СССР-а (Фото: Јутјуб)

- Пилоти ваздухоплова МиГ-31 вежбали су симулирану ваздушну борбу у стратосфери, док је друга посада глумила мету – објавили су из руског ваздухопловства, а изјаву је пренео Интерфакс.
– Вежба се фокусирала на одбрамбене и нападачке маневре на великим висинама – додали су.
Посаде екскадриле ваздухоплова МиГ-31 такође су симулирале противракетне маневре и изводиле зрачне вратоломије како би остварили боље тактичке позиције приликом нападања “хипотетских агресора”.
МиГ-31, ваздухоплов НАТО-ве кодне ознаке Foxhound, надзувчни је пресретач совјетског дизајна и тренутно најбржи ваздухоплов на свету у војној служби.
Ваздухоплов може досегнути висине од 30 километара и способан је срушити сателите у орбитама до висине 120 километара. Такође, може пресретати мете брзином пет пута већом од брзине звука. Камчатка је често поприште одржавања руских војних вежби, а тамо се налази и једна од најважнијих руских поморских база гдје је усидрена већина руске пацифичке флоте. Уз то, ту је матична база већине руских нуклеарних подморница. Погледајте видео: Извор: Телеграф/Net.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА