Најновије

Вучић: Патриотизам се показује плаћањем пореза

БEOГРAД - Премиjер Србиjе Aлександар Вучић у ауторском тексту у магазину "Kорд" оцењуjе да Србиjа и њени грађани када jе реч о етици рада и односу према држави треба да уче од наjбољих, а, како тврди, бољи модел од нордиjских или скандинавских земаља тренутно не постоjи.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Премиjер Србиjе каже да би желео да се на народе Балкана пренесе радна етика коjу поседуjу народи у северноj Eвропи, као и однос грађана и државе.

"У нордиjским земљама, патриотизам се показуjе плаћањем пореза и доприношењем земљи", каже Вучић, наводећи да грађани тих држава заузврат искоришћаваjу повластице коjе им нуде њихове земље.

Kако додаjе, у нашем региону jе уврежено да поjединац покушава да пронађе сваки могући начин да превари систем, али, напомиње премиjер, и даље очекуjе повластице од државе.

"Oво укључуjе борбу против корупциjе, коjа се у Скандинавиjи заснива на принципу нулте толеранциjе. Mарљиво радим да се то примени и у нашоj земљи. Не само политичари, чак и краљеви нису били поштеђени у нордиjским земљама, док таjкуне не треба ни помињати. У друштвима у коjима се негуjе средња класа, гласачи константно избегаваjу да бираjу похлепне политичаре, или оне за коjе веруjу да не раде у jавном интересу", каже премиjер Србиjе у ауторском тексту за наjновиjе издање месечника "Kорд".

Народи коjи желе да напредуjу већ су се, како напомиње Вучић, суочили са чињеницом да у модерноj економиjи мало тога могу да остваре ако не раде заjедно са своjим суседима.

"Mислим да jе у модерним временима немогуће бити политичар коjи свет посматра кроз националне или административне границе, коjе су орнаменти прошлости. Веруjем да jе регион наjмање подручjе коjе би модеран лидер требало да има на уму када доноси одлуке и када се суоцава са изазовима овог времена, у смислу да региони нису дефинисани администратвним разграничењима, већ су пре дефинисани природом, културом и менталитетом", рекао jе премиjер Србиjе.

"Добродошли у Србиjу будућности!", поручуjе Вучић на краjу ауторског текста. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА