Најновије

И РУСИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Свемирске ракете показале огромну снагу!

Русија развија нови тип ракета за уништавање циљева изван атмосфере, пројекат који је строга државна тајна, као и електронска средства која могу да "затворе" свемир на већем делу северне хемисфере.

Руска ракета (Фото: Јутјуб)

Нова ракета великог домета први пут је поменута у јавности крајем 2015. године, после успешног тестирања. Ради се о строго чуваној тајни, па се не спомиње чак ни тачан назив модела. Из неких војних извора може се сазнати само да је реч о пројекту који тренутно нема конкуренцију у свету.
Електроника тих ракета разликује се од електронике осталих руских пројеката, а мотор, према замисли конструктора, осигурава већу брзину од свих ракета које поседују друге војне силе у свету.
Према речима стручњака, ради се о ракети великог домета. То може да значи да ће у њеном домету бити и "оближњи" свемир.
Руски војни стручњаци указују на важност развијања електронике, пошто је за блокаду сателита, у многим ситуацијама, боље користити средства која не уништавају објекат, већ га само онеспособљавају.
У таква средства спадају надземни инструменти за гушење сигнала. То су металне конструкције на аутомобилској шасији са електроником која је смртоносна за сателите.
Руски систем за радиоелектронску борбу намењен супротстављању сателитским системима на ниској кружној орбити има посебне антене, односно на специјалан начин монтиране примопредајнике. Они погађају мрежу нискоорбиталних сателита право у "Ахилову пету". Ако систем успе да угуши само неколико слабих сигнала, тиме онеспособљава целу мрежу сателита.
Најновија тестирања показују да је овај пројекат Московског научноистраживачког радиотехничког института ефикаснији него што су очекивали његови творци, наводе руски портали.
Извор: Srna.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА