Најновије

ПУТИНА СВИ ЈУРЕ И МОЛЕ, А НА ОБАМУ УРЛАЈУ: Шта се дешава на самиту Г20 у кинеском граду Хангџоу!

ХАНГЏОУ - Кинески председник Си Ђинпинг званично је јуче отворио дводневни самит 20 највећих светских економија рекавши да би Г20 требало да усвоји нове мере које би довеле до замаха привредног раста и спречавања протекционизма.

Самит Г20 (Фото: Синхуа)

Међутим, док се званично расправљало о монетарним, фискалним и структурним реформама, али и развоју мултилатералног трговинског система, много су били важнији сусрети председника држава и влада на маргинама самита, јер су они показивали какви су тренутно односи међу државама, ко је у овом тренутку на цени, а кога више нико не шљиви.
Према извештајима са првог дана самита, највећа звезда скупа и победник тих малих битака био је руски председник Владимир Путин, с којим су сви желели да разговарају и одрже састанке.

С друге стране, највећи губитник је био амерички лидер Барак Обама, који је био једини председник дочекан без црвеног тепиха, а један кинески званичник се чак и драо на њега и његову делегацију.

Док је Путин частио савезника Си Ђинпинга руским сладоледом, турски председник му се захваљивао за делимично укидање санкција и договарао детаље о Турском току, а други лидери БРИКС су се с њим сагласили да само заједно могу победити глобални тероризам. Чак је и британска премијерка Тереза Меј изјавила у разговору с Путином да Британија жели „отворене и поштене“ односе с Москвом, што је промена курса Уједињеног Краљевства након одлуке о напуштању Европске уније.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА