Најновије

РУСКИ АМБАСАДОР: Имамо боље односе са Србијом, а Хрватска неће добро проћи кад падну санкције!

О томе какве односе Русија има са Србијом а какве са Хрватском Азимов каже да његова земља поштује спољну политику Хрватске, и жели да "реше све билатералне проблеме са својим комшијама".

Анвар Азимов (Фото: Јутјуб)

Не мешамо се, но истовремено молимо хрватско вођство да пронађе реалистична решења. Балкан је битан и Русији и САД-у и ЕУ, и желимо имати добре односе са свима, но боље развијене односе имамо са Србијом. У сваком случају, не желимо да Хрватска посматра Русију кроз призму наших односа са Србијом", рекао је Анвар Азимов амбасадор Русије у Хрватској..
Он истиче да му је дивно како Хрвати воле своју земљу.
"Дивим се томе, но истовремено једна од мојих негативних импресија јесте ваша велика зависност у спољној политици од Запада. Годину сам дана овде и покушавао сам десет министара позвати у Русију, на форуме, конференције... Нико од њих није посетио Русију. Дајемо политичке сигнале, ми не желимо извући Хрватску из ЕУ и НАТО, али истовремено Русија може надопунити оно што вам недостаје. Хрватске мандарине, крушке, риба... Све то долази на руско тржиште, али кроз треће земље, и они на томе зарађују, а не ви", каже Азимов и додаје:
"Наравно, санкције ће се завршити за годину или две, а Русија ће тада постављати наруџбе за куповину роба, али процењујући ко се како понашао у време санкција. А у том случају Хрватска неће добро проћи." Извор: vecernji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА