Најновије

Ковач: Никада нисмо подржавали СНС!

Функционер ХДЗ-а Миро Ковач каже да та странка никада није подржавала пријем Српске напредне странке у Европску народну партију, али је одбио да се изјасни како ће странка реаговати када то питање поново дође на ред, као и какав је његов лични став о томе.

Функционер ХДЗ-а Миро Ковач (Фото: Јутјуб)

Гостујући у Дневнику ТВ Нове, Ковач, који је и одлазећи шеф хрватске дипломатије, на питање зашто је одложен пријем СНС-а у ЕПП, одговорио је:
"“То морате питати председништво Европске народне партије. ХДЗ као странка до сада није подржавала пријем Српске напредне странке као посматрача. Ми смо озбиљна странка, ми нисмо као господин (Зоран) Милановић који је с госпођом (Весном) Пусић пре неколико година прихватио да Србија без икаквих услова почне преговоре у чланству у ЕУ"”.
Упитан хоће ли ХДЗ дати сагласност за улазак СНС-а у ЕПП у новембру, Ковач је најпре покушао да изврда одговор, али на инсистирање новинара, рекао је:
"“Не можемо о томе говорити када то није на дневном реду. Рекао сам, до сада се ХДЗ за то није залагао. ХДЗ до сада није био за то"”. На поновно инсистирања новинара да каже какав је његов став по том питању, Ковач је казао: "”Јесам ли вам јасно одговорио, ХДЗ до сада није био за то”". На упорно инсистирање новинара да каже да ли ће ХДЗ дићи руку за пријем СНС у ЕПП када то питање дође на ред, Ковач је рекао: “"Најпре мора бити на дневном реду, а ја лепо молим да исто тако пошšтујете шšта је до сада рекао господин (Андреј) Пленковић врло јасно. Ми до сада нисмо били за то….”.." Ивор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА