Најновије

ШЕШЕЉ: Имам тајну службу, шпијунирам политичаре!

Српска радикална странка има своју обавештајну службу! И то четврту по реду у последње 24 године. Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке каже да радикалима та служба користи за прикупљање информација о политичким противницима. То је зато, додаје, јер успешан политичар мора бити добро информисан.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Прва обавештајна служба коју су имали радикали, звала се „Феникс“.
- То је наша прва служба коју смо формирали негде 1992. да бисмо долазили до информација шта нам раде политички противници, шта раде српски непријатељи... Један успешан политичар мора бити добро информисан. Ја сам у тој служби ангажовао велики број пензионисаних официра војне службе безбедности и службе државне безбедности, али је било и активних официра. Активни официр био је капетан бојног брода Шуљагић, који је и хапшен под сумњом да ради за нас и пре времена пензионисан 1994. године - каже Шешељ.
Прву обавештајну службу СРС провалила је Удба 1994.
- То се догодило кад сам отишао у затвор на четири месеца. Они су тада приводили кључне људе из те службе. Службу је тада водио пуковник Милош Димитријевић. Он ми је, кад сам изашао из затвора, поднео детаљан извештај о чему су га саслушавали у полицији - каже Шешељ.
Пошто је изашао из затвора 1995. године, лидер СРС расформирао је обавештајну службу „Феникс“. Како каже, морао је то јер није знао шта је од извештаја тачно, а шта му смештају.
- Нисам био сигуран да ли ми доносе праве информације или ми сад неко сервира. Нисам знао коме од њих смем веровати, а коме не, јер су сви били проваљени - каже лидер СРС.
А пре него што је расформирао ову обавештајну службу, јавио му се, тврди, Божа Спасић, сада бивши радник ДБ 1994. године и понудио да му води службу.
- Планирали смо информативну радикалску службу „Вис“ с њим на челу, али никад га нисам доводио у везу с „Фениксом“. После једног броја извештаја који ми је подносио посумњао сам да ту нису чиста посла, тако да сам то брзо расформирао - каже председник радикала.
Шешељ додаје да је потом формирао трећу обавештајну службу, која је популарно названа „Лауфер“. Њу, поносно додаје, никад нису успели да провале.
- Јесу неке људе појединачно, али никад нису успели потпуно да је сагледају. Она је обновљена, ради и сада. Ту је да ми прокупља податке и о политичким противницима и о политичким процесима. Веома сам задовољан како ради - каже Шешељ.
На питање ко води ту службу, кад већ све даје ко на тацни, председник СРС ко из топа каже:
- Зини да ти кажем. Ја ти дајем историјске чињенице на тацни, не ово сада. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА