Најновије

ОВО СЕ НЕ ПРАШТА: Џихадисти пристали на предају, па убили сиријског генерала који је водио преговоре! (ФОТО)

Раније данас, сиријски медији пренели су да је постигнут споразум са џихадистичким групацијама у долини Барада о предаји по сличним условима који су важили и за остале "побуњеничке" енклаве око Дамаска.

Око 500 цивила и око 60 џихадиста чека на евакуацију за Идлиб у Баради (Фото: Синхуа)

Након ослобађања Басиме и Ајн ал Фиџе, у којој се налазе бунари који снабдевају водом пет милиона људи у Дамаску и околини, џихадисти су коначно пристали да се предају, након две недеље интензивних борби за воду.
У долину су стигли и бројни аутобуси којима су џихадисти требали да буду пребачени у покрајину Идлиб. Ипак, како су пренели сиријски медији, мања група терориста одлучила је да настави борбу до краја. Након извештаја о предаји џихадиста, новинари који извештавају са овог фронта, јавили су о погибији генерал-мајора Ахмета Гадбана који је водио преговоре са џихадистима. Војни извори потврдили су ову информацију и додали да се пензионисани генерал Гадбан налазио у возилу када је погођен снајперским хицем. Гадбан је иначе рођен управо у Ајн ал Фиџи, а уживао је велико поштовање чак и међу великим делом џихадиста. Иако Сиријска арапска армија верује да је атентат дело Нусра фронта или Ахрар ал Шама, мировни процес је прекинут, а војска је решена да у потпуности очисти долину од џихадистичког присуства. Про-џихадистички извори из Бараде тврде да је сиријског генерала убио Хезболах, који, према њиховим тврдњама, жели да саботира договорене услове предаје. 
Није познато како ће овај инцидент утицати на развој ситуације у долини Барада. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА