Најновије

ПРВИ КОРАЦИ ПРЕДСТОЈЕЋЕ ОФАНЗИВЕ: Сиријска армија ослобађа стратешке тачке на западу Палмире!

Иако операције за ослобођење Палмире званично још увек нису почеле, Сиријска армија наставља да крчи пут кроз пустињске пределе сиријске покрајине Хомс.

Борбе у близини Тијаса (Фото: Твитер, Правда)

Сиријска армија је током претходне вечери покренула низ напада на положаје Исламске државе северозападно и југоисточно од аеродрома Т4.  И овога пута, као и у претходном нападу о ком више можете да сазнате ОВДЕ, јединице предвођене 800. батаљоном Републиканске гарде и Тигровим "Шахинима", успеле су да ослободе веће делове пустињских предела око војне базе.
Данашњи успеси приближили су сиријске снаге Џазал планинама по први пут од децембра прошле године, када је ова стратешки важна тачка за контролу пустиње западне Палмире пала у руке ИД-а.
Подсећамо, главна фаза офанзиве за ослобођење Палмире још увек није почела, а према наводимаизвора из сиријске војске, када почне, мало је вероватно да ће се зауставити на ослобођењу древног града.
САА гомила снаге и у авио-бази Кувејрис на истоку Алепа и очекује се почетак операција за ослобођење Ал Баба о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА