Најновије

ЉАЈИЋ ТВРДИ: Вучић искрено жели дијалог с Бошњацима

Премијер Србије Александар Вучић искрено жели дијалог с Бошњацима, изјавио је у интервјуу "Дневном авазу" потпредседник Владе Србије Расим Љајић.

Расим Љајић (Фото: mc.rs )

Према његовим речима, потребно је храбро вођство, морају се направити одлучујући искораци, чак не више ка помирењу, које је исувише далек циљ, већ према искреној нормализацији односа, преноси Фена.
- Да видимо шта нам је заједничко и шта нас спаја - наводи Љајић. 
Он је истакао да је Вучић у више наврата истицао опређељење за успостављање пуне регионалне стабилности, да кључ те стабилности могу бити односи Бошњака и Срба, и да би се морао изнаћи модалитет тог искреног дијалога који би водио ка решавању и кључних политичких проблема. 
- Ја, свакако, примећујем ту искреност код премијера Вучића да се иде у правцу истинског дијалога, али примећујем и препреке и проблеме на том путу. Није то ни једноставан нити лак пут, из простог разлога јер су ране свеже због свега што се дешавало 90-их у Босни - казао је Љајић, који је и лидер Социјалдемократске партије Србије. 
С друге стране, постоји различито гледање на прошлост и перспективу целог овог региона, додао је он. 
- Уколико се не направи одлучујући искорак у правцу стабилности региона, мислим да нама прети, не сукоб, већ економска и друштвена агонија из које не знам како бисмо се могли извући као регион - закључио је Љајић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА