Најновије

Ево шта је Дачић поручио Шутановцу!

БЕОГРАД - Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да гротескно звучи изјава председника ДС Драгана Шутановца да та странка говори о договорима и оставкама.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Како је он рекао, представници те странке су слагали кога су могли.
“Представници те странке су слагали сваког кога су могли у међународној заједници, и зато су на крају и изгубили свако поверење међународне заједнице. Од Србије су направили некредибилног партнера који не држи реч. То су речи свих у међународној заједници које смо могли чути 2012. године - од Ангеле Меркел, Кетрин Ештон, Хилари Клинтон, до француских и руских државника. Од тога је Србија имала велику штету", навео је Дачић у изјави достављеној медијима. 
Реагујући на захтев Шутановца и ДС-а да поднесе оставку, Дачић каже да за разлику од тог времена, Србија је данас озбиљан и одговоран партнер, који држи до своје речи, и исто тако тражи од других да се држе договора. 

Шутановац (Фото: ЈуТјуб)

"Зашто Шутановац не пита Бориса Тадића, Борка Стефановића или Вука Јеремића шта је са њиховим договорима? Једино што нам је остало после тога је да су готово сви прекршени, јер се Србија није држала договора", навео је Дачић. 
Истиче да он у својој изјави уопште није спомињао било какве усмене договоре у бриселском дијалогу. 
"Говорио сам уопште о томе да су сви договори председника, премијера и министра спољних послова, писани или усмени, обавезујући, и по пресудама Међународног суда правде у Хагу - уосталом тако је Норвешка изгубила Гренланд на основу усмене изјаве министра спољних послова“, навео је Дачић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА