Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Да Вучић ће се кандидовати, али могу да га победим!

Уверен сам да ће Александар Вучић бити кандидат за председника Србије, али очекујем да ћу га победити - изјавио је Вук Јеремић у интервјуу Ољи Бећковић.

Јеремић уверен да може да победи Вучића (Фото: Правда)

Јеремић је поручио да су он и актуелни премијер "политички и вредносно два потпуно различита света".
- Последњих неколико година сведоци смо јасне тенденције ка потпуној персонализацији државе и власти. Вучићев избор за председника Србије био би најкраћи пут ка окончању тог процеса и зато не верујем да ће одолети том искушењу. Ја својом кандидатуром желим да станем на пут тој персонализацији - тврди бивши шеф српске дипломатије, који је пре неколико дана званично објавио да намерава да постане нови председник Србије.
Вук Јеремић је објаснио да још чека да ли ће га подржати покрет Доста је било и прецизирао да је досад "имао неколико састанака са врхом ДЈБ", када је утврђено да међу њима "нема битних разлика у главним програмским и вредносним опредељењима".
С друге стране, казао је да се само једном састао са председником ДС Драганом Шутановцем, који је одлучио да подржи кандидатуру Саше Јанковића.
- Шутановац ми се после тог једног састанка више није јављао, штета што није покушао да се било како договоримо - констатовао је Јеремић.
Говорећи о Јанковићу, Јеремић је најавио да, ако се актуелни омбудсман "и званично буде кандидовао и ушао у други круг против представника власти, подржаћу га безрезервно и без икаквих предуслова". Извор: Блиц/НИН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА