Састојци:
За фил:
4 јајета
6 кашика шећера
180 мл уља
150 г гриза
1 чаша јогурта
1 кесица прашка за пециво
За пудинг:
3 кесице пудинга са укусом слатке павлаке
6 кашика шећера
900 мл млека
И још:
1 паковање кора за питу
400 г очишћених вишања
1 кашика гриза
Припрема:
Вишње одмрзнути, оцедити и посути кашику гриза преко њих. Прах за пудинг измешати са шећером и размутити са мало млека од наведене количине, а остатак улити у шерпу и кад се загреје додати му пудинг и укувати. Умутити беланце па пред крај мућења додати шећер, жуманца, јогурт, уље, и пециво помешано са гризом. Укључити рерну да се загрева на 170 степени. Коре поделити на 4 дела. Узети прву кору, нанети 2-3 кашике фила, ставити другу кору преко ње па и на њу ставити фил, и тако све до последње коре.
На последњу кору нанети четвртину пудинга али само на половину коре па уз један крај поређати четвртину вишања дуж коре и уролати као ролат.
Поступак поновити са преостала 3 дела кора и поређати их у подмазан плех. Остатком фила, а требало би да остане бар 4-5 кашика, премазати ролате и запећи у рерни 10-15 минута.
Извор: recepti.com