Најновије

ПУТИН ЕРДОГАНУ: Цинично је...

Руски председник Владимир Путин упутио је председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану телеграм саучешћа.

Ердоган и Путин (Фото: kremlin.ru)

Он осуђује напад током прославе Нове године у ноћном клубу "Реина" у Истанбулу у којем је нападач убио 39 и ранио 70 људи, саопштила је Прес служба Кремља.
- Тешко је замислити циничнији злочин од убијања невиних људи током новогодишење прославе. Али, терористи немају моралне вредности. Наша заједничка дужност је борба против агресије терориста - навео је Путин у поруци Ердогану. 
Ердоган је поводом овог напада претходно поручио да ће се Турска борити до краја против свих облика напада које изводе терористичке групе и они који их подржавају. 
- Као нација, борићемо се до краја и то не само против оружаних напада терористичких група и снага које стоје иза њих, већ и против економских, политичких и друштвених напада - навео је Ердоган у саопштењу. 
Председник Турске је оценио да се оваквим "одвратним нападима чији су циљ цивили покушава стварање хаоса и дестабилизација земље". 
- Као нација ћемо остати хладне главе, стати ближе једни уз друге и никада нећемо попустити пред таквим прљавим играма - навео је Ердоган. 
Клуб "Реина", где је извршен напад, налази се у четврти Ортакој, у дистрикту Бешикташ, јавиле су турске ТВ станице и приказале снимке на којима се око клуба виде полицијске снаге и амбулантна возила. 
У тренутку напада, по различитим проценама, ту се налазило се између 500 и 700 људи. Неки су се, када је отворена ватра, у паници бацили у воде Босфора. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА