Најновије

СПРЕМНИ ЗА СВЕ: Руска ратна морнарица добија ново наоружање и 100 авиона и хеликоптера! (ВИДЕО)

Ратна морнарица Руске Федерације 2017. годину дочекује спремна да одговори на сваки изазов који јој се може испречити у наредних годину дана.

Руска ратна морнарица (Фото: mill.ru)

Војно-поморска флота Руске Федерације почела је да добија вишецевне ракетне бацаче "Запад" и "Удав". Њихов произвођач је позната војна фабрика Сплав.
"Удав-1М је реактивни ракетни систем намењен заштити ратних бродова. Задатак му је да скреће противничке ракете и да их уништава. У стању је да погађа и подморнице, а Запад је противподморнички систем за уништавање непријатељских торпеда и подводних диверзаната. Домет му је 4.300 метара", објаснио је директор Сплава Владимир Лепин.
Истовремено, командант руске поморске авијације генерал Игор Кожин објавио је да ће јединице под његовом командом наредних година добити око 100 летелица. "До 2020. године добићемо око 100 нових авиона и хеликоптера. Наша палубна ловачка авијација добиће МиГ-29К и МиГ-29КУБ", открио је Кожин. Према његовим речима, хеликоптерски возни парк употпуниће најновији борбени извиђачко-ударни палубни хеликоптери Ка-52К "Катран". Као и претходна, и 2017. година обећава да ће бити пуна новитета у руској војсци. Један од њих је и нови лаки митраљез који ће ускоро задужвати руска пешадија, а о коме више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА