Најновије

ВУЛИН ТВРДИ: Вучић сигурно победник

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин каже да је изјава да већина грађана жели да се премијер Александар Вучић кандидује на предстојећим изборима негов лични став, те поновио да сматра да би Вучић сигурно био победник на председничким изборима већ у првом кругу.

Вулин (Фото: ЈуТјуб)

- То је мој став, ја сам само рекао оно што мисли већина грађана у Србији, да би Александар Вучић имао највеће шансе, односно да би сигурно био победник на председничким изборима у првом кругу - рекао је Вулин одговарајући на питања новинара у Београду.
Истиче да је то његов лични став, а не став СНС о томе, нити став коалиције.
- О томе ће се разговарати, председник Николић је радио изузетно добар посао и он би могао да добије нашу подршку, као што сам сигуран да ужива велику подршку међу грађанима. Моје мишљење је да би Вучић могао да добије изборе већ у првом кругу, али то је ствар његове одлуке, а онда и одлуке читаве коалиције - навео је Вулин.
Како каже, каква год одлука да буде донета, Покрет социјалиста ће је подржати.
- Од 2008. године Александар Вучић и ја доносимо одлуке заједно, сигуран сам да ћемо и ову - рекао је Вулин.
На констатацију новинара да изгледа као да се припрема терен да се то и догоди, Вулин је казао да не зна "шта се чини или не чини", те поновио да је то његов став, а не став СНС или коалиције.
- Политика није математика и не мора да се догоди оно што се, у фактичком смислу, може пренети кроз бројеве. Ја сам изнео мој став, мислим да би већина грађана Србије подржала Вучића и да би он добио у првом кругу. Да ли ћемо донети другачију одлуку сви заједно, на првом месту то зависи од два најзначајнија актера у овом тренутку на политичкој сцени, кад је реч о председничким изборима, а то су Николић и Вучић - истакао је Вулин.
Упитан како су напредњаци реаговали на његову изјаву, Вулин каже да не зна и да претпоставља да немају коментар на став некога ко није члан СНС.
На питање зашто је свој став изнео баш сада, каже, да се било који политички став износи било када, те да се сада прича о председничкој кампањи и да је та тема актуелна.
- Боље је питање било зашто смо месецима раније, много пре почетка предизборне кампање и много пре него што је почела 2017. година, слушали изјаве на ту тему. Ово је изборна година, сви ћемо се изјашњавати и сви ћемо износити своје ставове, па тако и ја - закључио је Вулин. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА